Кошик покупця

Як і де купити чорну ікру високої якості: критерії та поради

Справжня осетрова ікра – це поживно та смачно. Продукт містить вітаміни А, В, C, E, D, багатий мікро- та макроелементами – залізом, цинком, магнієм, кальцієм. Ікра є джерелом омега-3 ненасичених жирних кислот і незамінних амінокислот. Отримати корисні речовини повною мірою можливо за умови придбання справжнього продукту. На ринку трапляються підробки. Знання критеріїв вибору допоможе купити чорну ікру в Україні без переплати за товар сумнівної якості. Компанія KIND FISH надає чотири основні поради, як вибрати справжній продукт. Чому варто довіряти нашим рекомендаціям? Тому що KIND FISH понад 20 років успішно вирощує осетрів на власній фермі та займається виробництвом ікри.

Чи можна купити в магазині чорну ікру: 4 критерії вибору

Етикетка – ось на що першочергово варто звернути увагу покупцеві. Тара має містити інформацію про виробника: назву компанії та адресу. Дані про ікру охоплюють вид, із якого отримано харчовий продукт, дату виробництва та термін придатності. Пересвідчитися у придбанні якісного продукту та з’ясувати, скільки коштує 100 г чорної ікри, допоможуть такі критерії:

  1. Однорідна консистенція. Ікра не має злипатися грудками чи розливатися, як рідина.
  2. Нормальне забарвлення – від світло-сірого до чорного, можливо, з зеленуватими відтінками.
  3. Чистота. На поверхні продукту та стінках банки не має бути нальоту, плівки, надлишкової рідини.

Купівля ікри в перевіреному магазині – запорука високої якості. Адже більшість товарів на стихійних ринках мають браконьєрське походження або ж не є осетровою ікрою взагалі. Придбання ікри, отриманої з дикої риби, – це порушення закону. Неможливо перевірити, в яких умовах вирощувалося стадо, яким способом солилася та пакувалась ікра, скільки в ній консервантів. Тому споживання такого продукту може погіршити стан здоров’я.

Скільки коштує чорна ікра сьогодні: правдива вартість у 2023 році

Ціна на харчовий продукт визначається способом виробництва. В господарствах отримують овульовану (прижиттєву) чи забійну ікру. Перша коштує дешевше: одна й та сама риба через 2-3-4 роки знову дає надій. Забійний метод здорожчує продукт, оскільки для отримання ікри потрібно виростити нове рибне стадо. В питанні, скільки коштує 1 кг чорної ікри, варто орієнтуватися на метод обробки. Класикою вважається беззабійна ікра, натомість, сучасною та біль ощадливою щодо червонокнижних осетрів є беззабійна ікра. Остання найчастіше буде пастеризованою. Не варто цього боятися: при пастеризації вбиваються бактерії, а ось корисні речовини – ні. Оброблений таким методом продукт зберігається до 12 місяців за умови суворого дотримання температури -4…-2°C.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *