Кошик покупця

Виробництво

Кожен етап виробництва ікри відточений та налагоджений, кожен процес відбувається з дотриманням вимог системи управління безпечністю HACCP. Безпечність виготовленої продукції контролюється в акредитованих лабораторіях.

Раз на рік відбувається природній нерест осетрів. Зазвичай він припадає на травень. В цей період вся ікра відбирається, солиться, фасується в споживчу тару, вакуумується та переміщується на склад для зберігання.

Ми перші в Україні виробники, хто виробляє осетрову ікру без консервантів (серія ORIGINAL). Як таке можливо, щоб ікра була посолена тільки сіллю та могла мати термін придатності 8 місяців? Це можливо завдяки пастеризації.

Важливо! Дослідження в державних лабораторіях показали, що пастеризація не має негативного впливу на мінеральний склад продукту, а також на вміст всіх незамінних амінокислот та всіх жирних кислот, в тому числі Омега-3, Омега-6. Під час пастеризації руйнуються тільки деякі водорозчинні вітаміни (В, С, Н).

Наводимо скан-копії оригіналів результатів лабораторних досліджень:

Інтерпретація вищенаведених даних до порівняння з потребами людини:

  1. Відповідність білка овульованої осетрової ікри ідеальному білку

Назва амінокислоти

Вміст, г/100г білку

Осетрова ікра

Ідеальний білок

Адекватний рівень споживання

Верхній дозволений рівень споживання

Валін

4,28

5,00

2,50

3,90

Ізолейцин

3,92

4,00

2,00

3,10

Лейцин

8,52

7,00

4,60

7,30

Лізин

8,04

5,50

4,10

6,40

Метіонін+цистин

4,88

3,50

1,80

2,80

Треонін

5,44

4,00

2,40

3,70

Фенілаланін

7,76

6,00

4,40

6,90

Триптофан

1,00

1,00

0,80

1,20

СУМА

43,84

36,00

22,60

35,30

Сума незамінних амінокислот в білках овульованої осетрової ікри перевищує їхню кількість в ідеальному білку згідно рекомендацій ФАО/ВООЗ: 43,84 проти 36,00 на 100г продукту.

 

  1. Жирнокислотний склад ліпідів овульованої осетрової ікри

Жирні кислоти

Вміст, % від суми жирних кислот

Рекомендована кількість [1, 2, 3]

Насичені (НЖК)

26,19

20,00

Мононенасичені (МНЖК)

34,05

35,00

Поліненасичені (ПНЖК), в т.ч.

38,92

6,00

Гексадекадиєнова С 16:2

0,11

 

Лінолева С 18:2 ω6

11,65

 

Лінолева С 18:2

1,71

 

Ліноленова С 18:3 ω3

1,99

 

Ейкозадиєнова С 20:2 ω9

1,46

 

Ейкозатриєнова С 20:3 ω6

1,68

 

Арахідонова С 20:4 ω6

4,91

 

Ейкозапентаєнова С 20:5 ω3

3,46

 

Докозадиєнова С 22:2

0,01

 

Докозатриєнова С 22:3

0,07

 

Докозатетраєнова С 22:4

0,06

 

Докозапентаєнова С 22:5 ω3

0,61

 

Докозагексаєнова С 22:6 ω3

11,20

 

Сума насичених жирних кислот (НЖК) перевищує їхню рекомендовану кількість на 6,19%;

Сума поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) перевищує їхню рекомендовану кількість на 32,92%;

Сума мононенасичених жирних кислот (МНЖК) – практично відповідає рекомендованим нормам;

Високий вміст ω6 та ω3. Співвідношення ω6 / ω3 = 1,05 : 1;

Коефіцієнт біологічної значущості ліпідів: 2,16.

 

  1. Відповідність мінерального складу овульованої осетрової ікри добовій потребі людини

Назва мінерального елемента

Вміст в овульованій осетровій ікрі, мг/кг

Рекомендована добова потреба, мг/доб

Кальцій

119,11

800

Магній

247,59

400

Залізо

20,85

10-18

Цинк

27,95

12

Мідь

1,88

1,0

Марганець

1,17

2,0

Хром

0,41

50 мкг/доб

Кобальт

< 0,1

10 мкг/доб

Літій

0,58

Молібден

< 0,1

Титан

< 0,1

Кадмій

< 0,1

Свинець

< 0,1

Ванадій

< 0,1

  1. Відповідність вмісту вітамінів в овульованій осетровій ікрі добовій потребі людини.

Назва вітаміну

Вміст в овульованій осетровій ікрі, мг/100 г

Рекомендоване добове споживання, мг/доб

А

0,08

5

Е

0,34

15

РР

0,63

35