Кошик покупця
ікра

Властивості та користь чорної ікри

Чорна ікра – цінний харчовий продукт, який видобувається з осетрових риб. До цієї категорії відносяться сибірський осетр, бестер, стерлядь, білуга, севрюга та інші різновиди. До числа делікатесів чорна ікра відноситься завдяки унікальному складу корисних речовин – жирних кислот, амінокислот, вітамінів, макро- та мікроелементів, які щоденно необхідні людському організму.

У чому полягає користь чорної ікри

Корисність ікри з осетрової риби визначається її складом, який містить наступні компоненти:

  • поліненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6, 
  • незамінні амінокислоти – приблизно 30% від загального складу чорної ікри;
  • комплекс з вітамінів А, В, С, PP, D та E;
  • мінеральні речовини – кальцій, калій, натрій, залізо, цинк, магній, йод, кремній та інші.

Такий багатий склад забезпечує організм щоденною порцією корисних речовин для нормального функціонування всіх органів та систем. Регулярне вживання чорної ікри забезпечує стабільну роботу серцево-судинної системи та органів кровотворення, нервової, імунної системи, шлунково-кишкового тракту.

Користь чорної ікри полягає у натуральному складі інгредієнтів. Тому, щоб сповна насолодитися продуктом і його перевагами, необхідно правильно вибирати ікру осетрових, вміти відрізняти підробку від оригіналу.

Які корисні властивості чорної ікри можна виокремити

З багатого на мінерали та мікроелементи складу випливають наступні корисні властивості чорної ікри:

  1. забезпечення стабільної роботи серця та здоров’я судин завдяки ненасиченим жирним кислотам;
  2. зменшення холестеринових відкладень та зниження ризику виникнення атеросклеротичних бляшок (атеросклерозу);
  3. нормалізація роботи імунної системи;
  4. насичення організму ацетилхоліном для стабілізації функцій нервової системи;
  5. запобігання проблемам, пов’язаним з дефіцитом заліза, кальцію, фосфору, вітаміну D та інших речовин;
  6. сприяння активному формуванню кісткової тканини;
  7. позбавлення проблем зі сном та розумової перевтоми.

Оскільки чорна ікра є джерелом білку, то її споживання сприятиме формуванню м’язів, підтриманню нормальної ваги тіла. Протеїни забезпечують швидке насичення організму навіть при вживанні невеликій кількості продукту.

Слід зазначити, що скористатися властивостями чорної ікри можна лише при розумному споживанні цього натурального продукту. Дорослій людині достатньо з’їсти один бутерброд з ікрою осетрових на день, щоб отримати весь комплекс необхідних речовин. При виробництві чорної ікри використовується сіль, тому не варто споживати надмірну кількість продукту.

Перед початком споживання чорної ікри ви маєте впевнитись у тому, що у вас немає індивідуального несприйняття жодного з її компонентів. При виборі звертайте увагу на склад продукту, в якому не має бути барвників, шкідливих консервантів та сторонніх домішок. Регулярне вживання цього корисного делікатесу неодмінно покращить стан вашого здоров’я та самопочуття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *