Кошик покупця

У якої риби чорна ікра?

Морські глибини багаті на різноманітні «подарунки», вітаміни та мікроелементи. Головний продукт, який не має рівних за поживною цінністю та користю серед морепродуктів, – це чорна ікра. Вона славиться своїм особливим та неперевершеним смаком, багатим набором корисних речовин, які позитивно впливають на організм людини. 

Чорна ікра (кавіар) упродовж багатьох віків є делікатесом. У сучасному світі її можна замовити через інтернет, підібравши найпопулярніші види таких морепродуктів.

Яка риба має чорну ікру

Мабуть, питання, яка риба має чорну ікру, турбує велику кількість людей, які полюбляють насолоджуватися рибними делікатесами.

Помандруймо до рибного світу, адже саме в ньому можна знайти відповідь на питання: «в якої риби чорна ікра?» Родина осетрових не дуже велика, чорну ікру добувають із таких риб, як: 

  • білуга
  • севрюга
  • осетр
  • стерлядь

Водяться такі риби у Північній півкулі нашої з вами планети, в Чорному, Азовському, Каспійському морях, а також в річках.

 Перелічимо, в якій рибі чорна ікра: 

  1. Осетр – з цієї риби отримують найпопулярнішу ікру чорного кольору. Вона продається по доступній ціні, має яскраво виражені смакові якості. Незважаючи на морський присмак, їй віддають перевагу більшість людей. 
  2. Білуга – ікра за цієї величезної риби є делікатесом. Містить найбільшу кількість корисних вітамінів та мікроелементів. Гурмани віддають перевагу саме цій ікрі, адже, за їх словами, вона має горіховий присмак та повну відсутність аромату риби.
  3. Калуга. Кавіар з цієї прісноводної риби роду білуг рідкісний. Ікра має ніжний, приємний смак та аромат. 

Найпоширеніший спосіб отримання чорної ікри – забій самок риб. Найчастіше рибні підприємства, компанії, які займаються продажем морепродуктів, заготовляють ікряну сировину щадним методом – завдяки підрізанню яйцеводу риби, це дає можливість не вбивати рибу та зберегти їй життя.

Обробка та види чорної ікри

Існує декілька методів виготовлення чорної ікри: 

  • зернистий; 
  • банковий; 
  • бочковий; 
  • паюсний та ястичний. 

Найчастіше чорна ікра зустрічається в солоному вигляді. 

Види чорного делікатесу будуть залежати від способу видобутку та обробки. Найпопулярніша – пастеризована ікра у вигляді зерен. Такий вид чорної ікри розфасовують у скляні, бляшані баночки, її часто продають в рибних магазинах. 

Зерниста осетрова ікра ТМ Kind Fish має приємні смакові якості, її виготовляють з любов’ю та великою відповідальністю, серед асортименту також є ікра без консервантів, термін її придатності не перевищує 8 місяців. Для того, щоб визначити ступінь зрілості ікринок, невелику їх кількість відбирають за допомогою зонда. 

Як зробити чорну ікру в домашніх умовах

Як зробити чорну ікру? Існує багато різноманітних способів, які дозволять зробити чорну ікру. Один із найпростіших – взяти ікру щуки, риби-горобця, палтуса та пофарбувати в чорний колір. Через те що справжня чорна ікра для багатьох людей занадто дорога, господині для виготовлення подібного продукту використовують: 

  • желатин;
  • барвник; 
  • соняшникову олію; 
  • воду; 
  • цукор; 
  • лимонну кислоту;
  • водорості;
  • м’ясо риби. 

Можна підібрати й інші інгредієнти. 

Щоб не помилитися при купівлі натуральної чорної ікри, її перевіряють різними способами. Найчастіше віддають перевагу запаху. Вона буде мати приємний, ніжний аромат йоду та водоростей. Щоб насолоджуватися справжнім рибним делікатесом, варто взяти стакан з теплою водою та помістити в нього кілька ікринок. Якщо це натуральний продукт, вода в стакані стане ледь мутнішою, а ікринки не розм’якшаться та не розчиняться у воді. Тому слід ретельно оглядати товар, купувати тільки у перевірених продавців якісного рибного продукту. Відгуки в інтернеті, в соціальних мережах допоможуть зробити правильний вибір. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *