Кошик покупця

Риба осетр: корисні властивості, калорійність

Осетр – це риба, що належить до родини осетрових. Це один із найстаріших видів, що зустрічається у водоймах Європи, Азії та Північної Америки. Риба має чутливі щупальця, розташовані на нижній стороні рила. Вони потрібні для захоплення їжі на дні водойм. Відмінною особливістю цього виду риб вважається довге тіло, вкрите кістковими пластинами – жучками, що захищають від хижаків. Живуть такі представники водного світу досить довго, деякі їх види доживають до 100 років.

Риба осетр вважається дуже цінною завдяки корисному м’ясу й ікрі, яка є справжнім делікатесом. Цей вид відіграє важливу роль в екосистемах водних басейнів, оскільки виконує функції регулятора популяції інших риб і контролю над чисельністю деяких безхребетних.

Сибірський осетр і його роль у кулінарії

Використання цієї риби поширене в кухнях різних народів. Її м’ясо багате білком, вітамінами, мінералами, а також поліненасиченими жирами, в тому числі омега-3 жирними кислотами, що сприятливо впливають на здоров’я серцево-судинної системи та мозку.

Французький письменник Андре Моруа казав: «Проблема не в тому, щоб знаходити гроші на чорну ікру, а в тому, щоб знаходити в ній смак». Чорна ікра вважається найвищим делікатесом, тому її зазвичай вживають в особливих випадках або під час свят. М’ясо риби має делікатний смак і ніжну текстуру. Це робить його привабливим для поціновувачів високоякісних продуктів. Існує кілька популярних способів його приготування:

  • копчення;
  • варіння;
  • смаження;
  • запікання.

Деякі люди вважають за краще вживати осетра сирим, подібно до того, як їдять сиру рибу у формі суші чи сашимі. В такому випадку важливо використовувати тільки свіже та якісне м’ясо.

Осетр і його корисні властивості

Цей продукт вважається відмінною альтернативою м’ясу тварин. Він легко засвоюється та є некалорійним джерелом білка. Крім того, в ньому містяться всі 8 незамінних амінокислот, які організм не здатний виробляти самостійно, тому має отримувати з їжі.

Регулярне вживання м’яса й ікри цієї риби дає такі переваги:

  • сприятливий вплив на зір;
  • підтримання здоров’я шкіри;
  • покращення настрою та когнітивних функцій;
  • профілактику запальних процесів.

Осетр, корисні властивості якого важко переоцінити, характеризується особливою поживною цінністю. Продукт відіграє важливу роль у підтриманні імунітету та забезпеченні нормального функціонування організму. Якісна ікра осетрових особливо корисна вагітним жінкам, оскільки речовини, що містяться в ній, позитивно впливають на розвиток плоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *