Кошик покупця

Производство

Каждый этап производства икры отточен и отлажен, каждый процесс происходит с соблюдением требований системы управления безопасностью HACCP. Безопасность производимой продукции контролируется в аккредитованных лабораториях.

Ежегодно происходит естественный нерест осетров. Обычно он приходится на май. В этот период вся икра отбирается, солится, фасуется в потребительскую тару, вакуумируется и перемещается в склад для хранения.

Мы первые в Украине производители, производящие осетровую икру без консервантов (серия ORIGINAL). Как можно, чтобы икра была посолена только солью и могла иметь срок годности 8 месяцев? Это возможно благодаря пастеризации.

Важно! Исследования в государственных лабораториях показали, что пастеризация не оказывает негативного влияния на минеральный состав продукта, а также на содержание всех незаменимых аминокислот и жирных кислот, в том числе Омега-3, Омега-6. При пастеризации разрушаются только некоторые водорастворимые витамины (В, С, Н).

Наводимо скан-копії оригіналів результатів лабораторних досліджень:

Інтерпретація вищенаведених даних до порівняння з потребами людини:

  1. Відповідність білка овульованої осетрової ікри ідеальному білку

Назва амінокислоти

Вміст, г/100г білку

Осетрова ікра

Ідеальний білок

Адекватний рівень споживання

Верхній дозволений рівень споживання

Валін

4,28

5,00

2,50

3,90

Ізолейцин

3,92

4,00

2,00

3,10

Лейцин

8,52

7,00

4,60

7,30

Лізин

8,04

5,50

4,10

6,40

Метіонін+цистин

4,88

3,50

1,80

2,80

Треонін

5,44

4,00

2,40

3,70

Фенілаланін

7,76

6,00

4,40

6,90

Триптофан

1,00

1,00

0,80

1,20

СУМА

43,84

36,00

22,60

35,30

Сума незамінних амінокислот в білках овульованої осетрової ікри перевищує їхню кількість в ідеальному білку згідно рекомендацій ФАО/ВООЗ: 43,84 проти 36,00 на 100г продукту.

 

  1. Жирнокислотний склад ліпідів овульованої осетрової ікри

Жирні кислоти

Вміст, % від суми жирних кислот

Рекомендована кількість [1, 2, 3]

Насичені (НЖК)

26,19

20,00

Мононенасичені (МНЖК)

34,05

35,00

Поліненасичені (ПНЖК), в т.ч.

38,92

6,00

Гексадекадиєнова С 16:2

0,11

 

Лінолева С 18:2 ω6

11,65

 

Лінолева С 18:2

1,71

 

Ліноленова С 18:3 ω3

1,99

 

Ейкозадиєнова С 20:2 ω9

1,46

 

Ейкозатриєнова С 20:3 ω6

1,68

 

Арахідонова С 20:4 ω6

4,91

 

Ейкозапентаєнова С 20:5 ω3

3,46

 

Докозадиєнова С 22:2

0,01

 

Докозатриєнова С 22:3

0,07

 

Докозатетраєнова С 22:4

0,06

 

Докозапентаєнова С 22:5 ω3

0,61

 

Докозагексаєнова С 22:6 ω3

11,20

 

Сума насичених жирних кислот (НЖК) перевищує їхню рекомендовану кількість на 6,19%;

Сума поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) перевищує їхню рекомендовану кількість на 32,92%;

Сума мононенасичених жирних кислот (МНЖК) – практично відповідає рекомендованим нормам;

Високий вміст ω6 та ω3. Співвідношення ω6 / ω3 = 1,05 : 1;

Коефіцієнт біологічної значущості ліпідів: 2,16.

 

  1. Відповідність мінерального складу овульованої осетрової ікри добовій потребі людини

Назва мінерального елемента

Вміст в овульованій осетровій ікрі, мг/кг

Рекомендована добова потреба, мг/доб

Кальцій

119,11

800

Магній

247,59

400

Залізо

20,85

10-18

Цинк

27,95

12

Мідь

1,88

1,0

Марганець

1,17

2,0

Хром

0,41

50 мкг/доб

Кобальт

< 0,1

10 мкг/доб

Літій

0,58

Молібден

< 0,1

Титан

< 0,1

Кадмій

< 0,1

Свинець

< 0,1

Ванадій

< 0,1

  1. Відповідність вмісту вітамінів в овульованій осетровій ікрі добовій потребі людини.

Назва вітаміну

Вміст в овульованій осетровій ікрі, мг/100 г

Рекомендоване добове споживання, мг/доб

А

0,08

5

Е

0,34

15

РР

0,63

35