Кошик покупця
осетр

Розведення осетра – основні труднощі та секрети успіху

Можливо, ви не замислювалися, як саме добувають чорну ікру, проте це довгий і складний процес. Її отримують завдяки розведенню осетра. Методи вирощування, збору та обробки ікри є різні. Цей процес потребує інвестицій, професійних навичок і терпіння. Для досягнення статевої зрілості самиці осетра потрібно від 8 до 15 років.

З нашого матеріалу ви дізнаєтеся про всі етапи процесу: від вирощування мальків осетрів, до моменту, коли ікра попадає до вас на стіл.

Розведення осетра: бізнес і технології

Розведення осетра на ікру – це кропітка праця, що вимагає глибокого розуміння справи й уваги до деталей. Дотримання технологій сприяє отриманню якісного продукту. Існує декілька аспектів для вирощування осетрових:

  • контроль якості та температури води;
  • підбір якісних кормів для різних циклів вирощування риби від малька до дорослої риби;
  • правильний догляд на різних стадіях життєвого циклу;
  • залучення професіоналів: іхтіологів і рибоводів.

Крім цього, в риби має бути достатньо місця для вільного плавання, тому що доросла особина потребує багато простору.

Складнощі вирощування молодняка осетрових риб

Процес розведення малька осетра є складним і вимагає багато часу та терпіння. Маленькі осетри потребують особливого догляду й умов для зростання. Від успішного проходження цього етапу життя мальків залежить якість ікри. Умовами для правильного зростання є:

  • професійний догляд за молодими осетрами;
  • захист від хвороб і шкідників;
  • створення оптимальних умов вирощування.

Риби сімейства осетрових живуть від 50 до 100 років. Тому дбайливо вирощені мальки можуть все життя давати ікру. Хоча для того, щоб самиці дали її вперше, потрібно мінімум 8 років кропіткої праці та догляду за ними. Масово вони починають давати ікру тільки через 12-15 років.

Два шляхи до чорної ікри – прижиттєвий та забійний методи добування

Забійний метод часто називають убивством заради ікри. Цей метод має кілька недоліків, включно зі зниженням популяції осетрових риб. Ми в компанії Kind Fish вкладаємо у свою рибу стільки уваги, коштів і зусиль, що раз і назавжди обрали для себе прижиттєвий метод. Він полягає в тому, що осетрів залишають живими й регулярно збирають ікру без шкоди для риби. Цей підхід більш екологічний і сприяє збереженню популяції осетрових риб. Це складніша альтернатива, але ми надаємо перевагу саме їй, щоб зробити розведення осетра в Україні екологічно відповідальним.

Розведення осетра в басейнах з великою проточністю: забезпечення найкращого смаку ікри.

Вирощування осетрових риб у басейнах з великою проточністю (100% води змінюється двічі на годину) є одним із найкращих рішень для створення ефективного зручного господарства. Такі умови забезпечують виробництво чорної ікри без шкоди для навколишнього середовища і дають змогу:

  1. Створювати правильне середовище для розведення осетра: очищена проточна вода річки Дніпро, яка забезпечує відсутність запаху та смаку «стоячої води» в ікрі.
  2. Захищати рибу від природних загроз, таких як хижаки, падіння рівня кисню у водоймі й інші фактори, що впливають на здоров’я риби.
  3. Відбирати здоровий молодняк для подальшого процесу вирощування.
  4. Забезпечувати контрольоване розведення після досягнення зрілості осетрів.

Ми використовуємо технології розведення осетра та методи, що створюють оптимальні умови для зростання здорової риби, котра надалі допоможе отримати найкращу ікру. Тепер, коли ви знаєте більше про наш підхід та виробництво ікри, ми запрошуємо вас спробувати продукцію Kind Fish. Адже це результат великих зусиль і нашої відданості якості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *