Кошик покупця
ікра бестера

Чим відрізняється беcтер від осетра?

З-поміж популярних різновидів чорної ікри можна виділити продукт із риби бестер. Бестер – це гібрид, виведений шляхом схрещування самця стерляді зі самкою білуги. Це було зроблено для того, щоб скористатися перевагами обох видів осетрових. Чорна ікра бестера відрізняється високою якістю та середнім розміром ікринок, а також надзвичайною мʼякістю та ніжністю смаку.

Відмінність дорослих особин бестера й осетра

Підприємства, що займаються вирощуванням осетрової риби для чорної ікри, недарма взялися за розведення бестера. Цей гібрид має такі переваги порівняно з «чистими» осетровими видами:

  • швидке досягнення особинами оптимального віку для взяття ікри (10-12 рік життя) – це покращує рентабельність виробництва та знижує вартість самої ікри;
  • високу плодючість – самки риби бестер здатні давати до 25% ікри відносно власної ваги  за один нерест.

Бестер – риба, яка вирощується в умовах акваферм. Вона чудово почувається у штучних водоймах. Самки та самці досягають швидкого статевого дозрівання, щоб давати чорну ікру із приємним смаком і незабутнім післясмаком.

Смакові якості та користь ікри

Осетрова ікра – це ікринки розміром 2-2,5 мм. У них приємний світло-сірий або темно-сірий відтінок, масляниста консистенція. Бестер, чорна ікра якого має цікавий ніжний смак, відрізняється такими особливостями:

  1. вміст великої кількості білка та поліненасичених жирних кислот омега-3, омега-6;
  2. менший порівняно з ікрою білуги та осетра розмір ікринок;
  3. соковитість продукту та мінімальна кількість, потрібна для насичення;
  4. рідкісність для українського ринку, адже його вирощує лише декілька осетрових господарств.

Ми вирощуємо бестера в очищеній воді з річки Дніпро. Кожна особина проходить ретельний лабораторний контроль, а використання прижиттєвого методу видобутку ікри дає змогу не вбивати рибу та забирати в неї ікру кожні 3-4 роки. В готовому продукті міститься натуральний консервант Reinofresh Kaviar 1 на основі харчової солі. Це сприяє збереженню природного смаку та користі натуральної чорної ікри, а також абсолютно не шкодить здоровʼю людини.

Розведення бестера у промислових умовах

Розведення риби бестер у штучних водоймах – чудовий спосіб насолоджуватися смаковими властивостями чорної ікри, аналогічними продукту, отриманому від стерляді з річок. Ікра точно порадує гурманів, її обов’язково варто зробити частиною свого раціону, щоб отримувати велику кількість потрібних дуже корисних речовин, макро- та мікроелементів.

Для аквафермерів розведення бестера – більш прибутковий і простий процес, ніж робота з білугою. Переваги отримують і покупці, тому що завдяки частішому нересту знижується фінальна вартість чорної ікри. А найголовніше – вирощування має відбуватися за певних умов під контролем професіоналів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *