Кошик покупця

Чим корисна чорна ікра для вагітних?

У період вагітності кожній жінці варто ретельно слідкувати за своїм раціоном. Це сприятиме нормальному розвитку плода та дозволить уникнути низки проблем після народження малюка. Чорна ікра для вагітних безперечно належить до числа корисних продуктів, які забезпечують організм необхідними вітамінами, макро- та мікроелементами.

Користь ікри осетрових, а саме осетра, бестера, стерляді, білуги, севрюги та інших різновидів, обумовлена комплексним складом з натуральних елементів. Їх щоденне вживання особливо важливе для вагітної жінки, адже вона в цей період життя має піклуватися не тільки про себе, а й про майбутню дитину.

Корисні властивості чорної ікри для вагітних

Чорна ікра корисна для вагітної жінки завдяки комплексу наступних компонентів:

  • омега-3 та омега-6 – ненасичені жирні кислоти – сприяють зміцненню імунітету та покращенню кровообігу;
  • вітаміни A та групи B забезпечують ефективність обмінних процесів, покращують діяльність мозку;
  • вітамін В12 стабілізує нервову систему, адже вагітна жінка може знаходитись у стані стресу;
  • вітамін D забезпечує організм кальцієм, який активно витрачається на розвиток кісткової системи плода – дефіцит має компенсуватися;
  • рівень сполук заліза в чорній ікрі дозволяє компенсувати його нестачу в організмі вагітної та підвищити рівень гемоглобіну;
  • фолієва кислота забезпечує нормальний розвиток нервової та кровоносної систем плода;
  • фосфор допомагає боротися з безсонням та нормалізувати психологічний стан.

Вагітна жінка щоденно витрачає підвищену кількість мікроелементів та вітамінів, які йдуть на розвиток ембріона. Тому вона повинна в достатній кількості компенсувати дефіцит, що виникає. В цьому плані чорна ікра при вагітності є чудовим варіантом, адже одного невеликого бутерброда буде достатньо для повноцінного збагачення організму необхідними корисними речовинами. Немає потреби у споживанні ікри ложками.

Допомога чорної ікри при вагітності

Ікра осетрової риби має збалансований склад, в якому велика частина припадає на протеїни та корисні жири. Продукт сприяє швидкому насиченню організму, отриманню необхідної енергії для розвитку та активності. У чорній ікрі зовсім немає холестерину та інших речовин, які б могли зашкодити організму жінки та плоду, який розвивається.

Незважаючи на корисність чорної ікри, при її споживанні слід зберігати поміркованість. Наявність у продукті солі встановлює ліміт – не більше 200 грамів на тиждень для майбутньої мами. Перед початком вживання чорної ікри варто обов’язково проконсультуватися з лікарем. Якщо ви ніколи раніше не споживали цей продукт, то спочатку необхідно впевнитись у відсутності індивідуального несприйняття або алергії.

Віддавайте перевагу натуральному продукту, у складі якого немає шкідливих консервантів, структуроутворювачів чи барвників. Тоді ви зможете дійсно отримати максимум користі з баночки чорної ікри – справжнього корисного продукту та смачного делікатесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *