Кошик покупця

Порівняння чорної та червоної ікри: який вид корисніший?

Кожен вид ікри смакує по-своєму та має певні корисні властивості. Спробуємо з’ясувати, яка ікра краща: чорна чи червона, а також – яка з них корисніша для людини, що споживає її постійно. В онлайн-магазині KIND FISH є чорна ікра, яка добута прижиттєво, тобто без забою риби. Унікальна технологія консервування продукту повніше розкриває смак ікри, максимально зберігає корисні елементи, які є у цьому натуральному делікатесному продукті.

Чорна та червона ікра: що їх відрізняє, окрім походження

Перша і найголовніша різниця – смак. Чорна ікра має виражений, характерний смак, який одразу можна відрізнити від інших сортів. Червона ікра – зберігає солонуватість, як і чорна.

Для багатьох має суттєве значення склад ікри, її користь для споживача. Саме тому варто порівняти кількість поживних речовин, вітамінів, інших складових, які є в різних видах ікри.

Чорна та червона ікра насичені омега-жирами. В кожному різновиді ікри є багато омега-3 та омега-6 поліненасичених жирних кислот. Ці речовини є незамінними джерелами для підтримання активності роботи серцево-судинної системи. Вони допомагають:

  • швидко відновлюватися після навантажень;
  • контролювати кількість холестерину, що зберігає судини від тромбів;
  • концентрувати увагу, підтримувати стан пам’яті в будь-якому віці.

Омега-3 та омега-6 не виробляються організмом людини. Вони мають потрапляти лише під час споживання зовнішніх продуктів.

Важливий вітамін D та баланс поживності і користі

Чорна ікра багата на вітамін B12, а також насичена іншими вітамінними комплексами, корисними для нормального функціонування нервової системи, підтримки імунітету, пришвидшення обмінних процесів в організмі.

В чорній ікрі є також вітамін D. Його немає в червоній ікрі будь-якої породи риб. Однак саме цей вітамін відповідає за якісне оновлення, підтримку кісткових тканин. Тобто у тих, хто регулярно споживає чорну ікру, буде в належному стані скелет як основа для розвитку м’язів та інших важливих органів. 

Чорна ікра є ідеально збалансованим продуктом за своєю поживністю та користю. У 100 г цього унікального природного делікатесу міститься:

  • до 30% необхідного для роботи організму білка;
  • приблизно 30% жирів.

Однак, це дієтична страва, адже калорійність у неї оптимальна – не більше 150–280 ккал. Червона ікра майже не відрізняється за складом жирів, білків та вуглеводів від чорної. 

Кількість мінералів та антиоксидантів

Чорна ікра зберігає у зручній для споживання організмом формі магній, кальцій, йод, цинк, натрій та інші елементи.

В ікрі є значна частина сполук, які науковцями називаються антиоксидантами. Ці речовини захищають клітини організму людини від пошкоджень, забезпечують належний рівень протидії вільним радикалам – супутникам патогенних новоутворень у тілі людини. Антиоксиданти є надзвичайно ефективним профілактичним засобом для запобігання різноманітним хворобам, вони допомагають перемагати регулярний стрес, постійну втомлюваність.

Порівнюючи обидва сорти ікри, треба зазначити, що чорна ікра має корисніший склад за вітамінними та деякими іншими показниками. Проте у кожного користувача є свій смак і власне уявлення про корисність цих делікатесів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *