Кошик покупця
чорна ікра

Чорна ікра на новорічному столі: як подавати та з якими продуктами, напоями поєднувати?

Новий рік – свято, на яке з нетерпінням чекають практично всі українці. До нього багато хто готується заздалегідь: запасається потрібними продуктами, атрибутами, прикрашає ялинку. Одним із найкращих делікатесів вважається чорна ікра на Новий Рік. Перші згадки про цей смачний харчовий продукт датовані часом правління фінікійських царів і єгипетських фараонів. У слов’янському середовищі ікра відома з IV століття нашої ери. Наші пращури навчилися її солити, пресувати в коржики, видаляючи вологу. Виходив продукт, що має всі незамінні для мандрівника властивості: довготривале збереження, надзвичайно високу поживність, максимум корисних для людського організму складових. Сьогодні популярна паюсна ікра на Новий Рік, що готується згідно зі сучасними технологіями.

Як правильно подавати чорну ікру?

Чорна ікра на Новий Рік зазвичай подається у вигляді бутербродів. Її накладають хліб з маслом. Проте це не єдиний варіант подачі. Продукт чудово поєднується з:

  • крекерами;
  • тоненькими хлібцями;
  • галетами тощо.

Якщо у вас є питання, як подати ікру на Новий Рік, врахуйте, що краще – використання виробів із пшеничного борошна. Житнє може не розкрити всю гаму смаку вишуканого делікатесу, а навпаки, його «перебити».

В Україні й інших слов’янських країнах вишуканими ласощами вважаються млинці з чорною ікрою та сметаною. В Європі не тільки на Новий Рік ікру використовують так: їдять дрібними ложечками, чергуючи з морськими устрицями та часточками лимона. Також відмінно доповнюють смак:

  • свіжий огірок;
  • м’які сири;
  • вершки;
  • перепелині яйця

Якщо ви бажаєте насолодитися справжнім смаком делікатесу, не використовуйте звичайні сталеві ложки. Для трапези краще підійдуть перламутрові ложечки, які вручну вирізають з великих азійських ракушок.

Як вибрати ікру на Новий Рік і з якими напоями краще її поєднувати?

Якщо ви не знаєте, як вибрати ікру на Новий Рік, слід першочергово звертати увагу на  упакування. Якісний продукт реалізується в герметично запечатаній тарі, бляшаній або скляній. На ній має бути вся потрібна інформація: дані виробника, дата виготовлення, терміни й умови зберігання. Інакше є ризик зіпсувати новорічне свято неякісним продуктом.

Традиційно чорна ікра поєднується з міцними алкогольними напоями – горілкою, віскі тощо. Однак непогано запивати страви з цим продуктом і слабоалкогольними виробами – ігристими винами, шампанським, просекко. Солоний смак ікри чудово поєднується з сухим, напівсухим, напівсолодким вином.

Якщо ви бажаєте купити баночку чорної ікри найвищої якості, звертайтеся до компанії Kind Fish. Ми пропонуємо продукцію власного виробництва, тому абсолютно впевнені в її якості. Риба, з якої ми добуваємо ікру, живе в наближених до природних умовах, вигодовуються натуральною їжею та високоякісними сертифікованими комбікормами європейського виробництва. Саме тому продукти нашого виробництва є одними з найякісніших на українському ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *