Кошик покупця
ікра

Чорна чи червона ікра? Мистецтво балансу калорій

Калорійність – це важлива умова для нормального функціонування нашого організму. Вона допомагає контролювати кількість енергії, що потрапляє до нас із їжею. Розуміння цієї системи, дає змогу ефективно контролювати свій раціон, слідкувати за вагою та станом здоров’я. Коли мова заходить про червону та чорну ікру, нерідко виникає питання: яка з них менш калорійна? Ми допоможемо розібратись.

Калорійність ікри: порівняння та розуміння

Обидва види ікри асоціюються з вишуканим смаком, святковими банкетами. Проте першочергово ікра – це джерело вітамінів і корисних речовин, збалансоване харчування та користь для організму. Як червона, так і чорна ікра мають високу поживну цінність. Навіть якщо вживати продукт у маленькій кількості. Розгляньмо більш детально різницю між чорною та червоною ікрою:

  1. Чорну ікру отримують з різних видів осетрових риб. Вона відрізняється насиченішим смаком і більш глибоким післясмаком у порівнянні з червоною.
  2. Червона ікра – це продукт, який ми отримуємо від риб сімейства лососевих. Має вищі показники кількості кислот омега-3, які, безумовно, корисні для здоров’я серця, мозку, підтримки імунітету. Проте вона додає трохи більше калорій у порівнянні з чорною.

Калорійність чорної ікри нижча завдяки більш низькій кількості жирів. Але вона має високі показники біологічної цінності, містить вітамін В12, магній, цинк, залізо. Допомагає зміцнювати імунітет. Окрім неперевершених гастрономічних якостей і складу, варто дізнатися показники калорійності цих двох продуктів:

  1. Калорійність червоної ікри визначається в межах 250-270 ккал на 100 г.
  2. Чорна ікра має показники 236-260 ккал на 100 г.

Попри відносно невелику калорійність, делікатес містить багато нутрієнтів для покращення загального стану здоров’я.

Калорійність чорної ікри: особливості та переваги продукту

Завдяки унікальним властивостям чорна ікра корисна не тільки для здоров’я. Цінується вона за омолоджувальний ефект і здатність до активізації синтезу колагену, що робить шкіру більш пружною, допомагає боротися зі зморшками. Продукт впливає на регенерацію тканин, покращує обмін речовин. Саме тому його рекомендують вживати після хвороб та оперативних втручань. Ікра, калорійність якої збалансована, має багато переваг у сфері краси та здоров’я. Тому її рекомендують вживати для покращення зору та пам’яті, а також за наявності проблем зі щитоподібною залозою.

Чорна ікра, калорійність якої коливається в межах 236-260 ккал, корисна, та лише за умови правильного споживання. Якщо вживати її з білим хлібом і вершковим маслом, кількість калорій буде перевищувати норму. Ми рекомендуємо відмовитися від висококалорійних масел і замінити його скибкою авокадо, свіжим огірком, перепелиними яйцями чи вершковим сиром із низьким вмістом жирів.

Червона та чорна ікра – два вишуканих делікатеси, які мають схожі властивості. Проте вони відрізняються текстурою, калорійністю та впливом на організм. Вибираючи між ними, враховуйте не тільки смак. Якщо ж говорити про калорійність червоної ікри та чорної, другий варіант буде більш вдалим вибором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *