Кошик покупця

Чому ікра вважається делікатесом?

Одним із найвишуканіших делікатесів світу вважається чорна ікра. У всі часи ця витончена закуска на столі була ознакою багатства аристократів. Проте не тільки приємний смак приваблює гурманів, а й корисні властивості, які позитивно впливають на організм.

Чому чорна ікра – делікатес?

Першочергово цінність чорної ікри полягає в тому, що її метають винятково осетрові риби. Як відомо, представники цього сімейства доволі рідкісні, а деякі з них взагалі знаходяться на межі вимирання. Крім того, осетри, стерлядь і білуга метають ікру всього декілька разів у житті. Тому цінність продукту полягає в основному в його ексклюзивності й обмеженій кількості.

Ще однією причиною вживати чорну ікру можна вважати її хімічний склад. Продукт легко засвоюється організмом і містить у собі цілий комплекс корисних речовин:

  • вітаміни А, В, С, РР, D та Е;
  • поліненасичені омега-3 й омега-6 жирні кислоти;
  • мінерали: магній, цинк, кремній, кальцій, йод, натрій, залізо.

Ікра осетрових чинить позитивний вплив на людину, бо покращує кровообіг і запобігає цілому ряду серцево-судинних захворювань. Делікатес є дієтичним продуктом, нормалізує обмін речовин, а також позитивно впливає на нервову й імунну системи.

Яка ікра найсмачніша?

Чорна ікра, ціна котрої може різнитися залежно від виду риби, добувається з декількох представників сімейства осетрових. В основному це білуга й осетер.

Ікра бестера

Найніжнішою вважається ікра бестера. Зерна в неї великого розміру (діаметр складає до 3 мм), мають вишуканий і приємний смак з горіховим відтінком. Якісний продукт характеризується блискучими ікринками, що розсипаються та не злипаються. За ці якості ікру бестера високо цінують у всьому світі. Така риба дає ікру відносно рідко, раз на 3-5 років, тому вартість ікри є доволі високою. Ікра досить легко вбирає в себе запахи, тому не варто зберігати її поруч із продуктами з яскраво вираженим ароматом.

Ікра осетра

Осетрова ікра – делікатес, який називають королівським. Ікринки зазвичай трохи більші та щільніші, ніж у бестера (діаметр – до 3,5 мм). Ця ікра часто використовується для ексклюзивної декорації страв. За відтінком ікринки сірі чи сіро-коричневі. За смаком осетрова ікра яскрава та інтенсивна. Вона має приємний післясмак горіхів.

Чорна ікра – делікатес, що має маслянисту текстуру та відчутну ноту морської води. При цьому продукт не може бути надто солоним – це ознака неякісного товару. Якісна ж ікра характеризується великими, однаковими за розміром зернами. Ікринки мають ніжно лопатись у роті, розтікаючись приємним маслянисто-горіховим післясмаком.

Купити справжню осетрову ікру можна на сайті компанії Kind Fish. Власне виробництво та високі стандарти дають нам змогу пропонувати відмінну якість і неперевершений смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *