Кошик покупця

Бестер: все, що потрібно знати про цей гібрид

Бестер – це один із найбільш вдалих результатів схрещування двох різновидів риб сімейства осетрових. Батьками цього гібрида стали білуга, що належить до прохідних видів і досягає маси однієї тонни, та стерлядь – найменша риба родини осетрових, вага якої рідко перевищує 2 кг. Саме стерлядь здатна впродовж усього біологічного циклу перебувати в прісній воді.

Рибу бестер було виведено двома професорами-біологами у 1952 році. В результаті запліднення ікри білуги молоками стерляді було отримано гібрид, що поєднує в собі найкращі якості цих видів – раннє дозрівання та швидке зростання. За утримання в басейнах, ставках, інших штучних водоймах бестер здатний протягом двох років досягти маси більше, ніж 1 кілограм. Дорослі особини можуть важити 35-50 кілограмів за довжини 180 сантиметрів.

Сьогодні цей гібрид є популярним об’єктом товарного вирощування в багатьох країнах, до яких належать Україна, Південна Корея, Польща, США, Китай, Японія, Німеччина та інших.

Зовнішній вигляд і біологічні особливості бестера

Як і будь-які інші осетрові риби, цей гібрид має п’ять рядів кісткових жучок, розташованих уздовж тіла: два ряди в ділянці черевця, по одному з кожного боку та на спині. Від білуги він узяв дві пари вусиків, що знаходяться під рилом. Вусики можуть бути з листовими придатками чи без них, прямої конфігурації чи злегка хвилясті, сплощені.

Забарвлення спини варіативне, від білужого до стерляжого, тобто від майже чорного, до світло-сірого. Контраст між забарвленням світлого черева і темної спини більш виражений порівняно з іншими видами осетрових. Будова рота – середня між півмісяцевою білужою та поперечною стерляжою. Чорна ікра бестера за гастрономічними властивостями та розмірами не поступається севрюжій та осетровій, натомість вирізняється ніжністю, м’якістю та витонченим делікатним смаком.

Цінність бестера

Цей гібрид характеризується максимумом позитивних якостей, успадкованих від батьків:

  • Інтенсивним зростанням.
  • Раннім дозріванням. Самці стають здатними до розмноження у 5-6 роки, самки – після досягнення 10 років.
  • Прекрасним смаком. Ікра бестера та його м’ясо активно використовують у харчовій промисловості. Особини масою 12-18 кілограмів можуть містити до 3 кілограмів ікри.
  • Відмінною життєстійкістю, витривалістю. У насиченій киснем воді цей гібрид здатний переносити підвищення температури до 32 градусів. Він нормально почувається за солоності в межах 0-18 проміле.

Якщо ви бажаєте купити стовідсотково натуральну чорну ікру бестера, отриману від риб, вирощених в екологічно чистих умовах, звертайтеся в компанію «КАЙНД ФІШ». Можна купити ікру, розфасовану в тару по 50, 100, 200 г. Доставлення здійснюється в будь-який населений пункт України у відділення «Нової пошти» чи за вказаною адресою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *